Hyvästi Afrikka
Tarina ystävyydestä ja naisten voimaantumisesta

Suomalaista Riittaa ja Ugandalaista Catherinea yhdistävät työ, yhteinen koti ja huumorintaju.

Riitta on tehnyt kehitysyhteistyötä Ugandassa jo yli 25 vuotta ja pian on aika jäädä eläkkeelle ja palata Suomeen. Sitä ennen Catherine ja Riitta kutsuvat uskonnolliset johtajat kurssille, jossa he haastavat papit ja imaamit suorasukaiseen ja tabuja rikkovaan keskusteluun naisten oikeudesta omaan ruumiiseen, seksuaalisuuteen ja elämään. Pian Riitta ja Catherine saavat kuitenkin kuulla, että joku on esittänyt heitä vastaan vakavia syytöksiä, jonka seurauksena heidän koko elämäntyönsä on vaarassa.

HYVÄSTI AFRIKKA on tunteikas elokuva, joka kertoo naisten voimaantumisesta ja sen merkityksestä yksilölle, yhteisölle ja globaalille kehitykselle.

Leaving Africa
A story about friendship and the empowerment of women

Finnish Riitta and Ugandan Catherine have something in common: work, a shared home and a sense of humor.

Riitta has been working in aid work in Uganda for more than 25 years, and soon it is time for her to retire and to return to Finland. Before that, Riitta and Catherine will invite religious leaders to a course in which they challenge the priests and the imams to a straightforward, taboo breaking discussion on women’s right to their bodies, sexuality and life. However, soon Riitta and Catherine will hear of serious allegations made against them. These allegations will jeopardize their entire life’s work.

LEAVING AFRICA is an emotional film that depicts the empowerment of women and its impact on individuals, communities and global development.

LEAVING AFRICA on Facebook!

directed by Iiris Härmä
edited by Niels Pagh Andersen
cinematography Visa Koiso-Kanttila
music Marcel Vaid
sound design Janne Laine
graphic design Marko Mäkinen
With the support of The Finnish Film Foundation, Elina Kivihalme
The promotion centre for Audio-Visual culture in Finland AVEK, Timo Korhonen
Church Media Foundation, Juha Rajamäki,
Kone Foundation
EU:n Media 2007
In co-operation with YLE TV1 Dokumenttiprojekti Iikka Vehkalahti
Producer Visa Koiso-Kanttila
Guerilla Films 2015